Sănătatea - componentă esențială a calității vieții vârstnicilor - Bălașa, Ana (Calitatea Vieții, 2007)
Sănătatea este o componentă esenţială a calităţii vieţii vârstnicilor, indicatorul prin care se măsoară cel mai frecvent fiind cel de apreciere subiectivă. Sănătatea subiectivă a vârstnicilor români şi europeni, speranţa de viaţă, morbiditatea, mortalitatea, nivelul cheltuielilor pentru sănătate conturează diagnoze diferenţiate ale sănătăţii, cu relevanţă deosebită în contextul îmbătrânirii populaţiei şi al integrării europene. Consumul de îngrijiri de sănătate, sănătatea socială şi promovarea unui stil de viaţă sănătos sunt abordate din perspectiva promovării unor politici de sănătate care să asigure accesul la îngrijiri de calitate, sustenabile din punct de vedere financiar.