Familia tânără în societatea românească - Popescu, Raluca (Calitatea Vieții, 2003)
Studiul își propune să identifice modelul familial dominant, în societatea românească, valorile și mentalitățile care îl susțin, distribuția rolurilor și structura de autoritate, pe grupe de varsta, cu accent pe generația tânără. Am utilizat analiza secundară de date pe câteva baze de date existente: European Values Survey (EVS) 1999, Barometrul de Gen 2000, Barometrul de Opinie Publică 2002.